Продължете към съдържанието

4 стъпки към успеха

Голям процент от хората искаме да сме успешни, но „Как се случва това?“, „От къде да започнем?“, „Кои да са първите стъпки?“ някак все ни убягва. Ето защо съм приготвила специално за теб четири вдъхновяващи кратки стъпки, които да те мотивират, насочат и провокират да сбъднеш най-смелите си мечти точно днес и точно сега.
Започваме:

1. Представи си достатъчно ГОЛЯМА цел, която да те накара сутрин да ставаш от леглото с ентусиазъм

Размерът на твоите цели наистина е от значение. Постави си ГОЛЯМА цел, която да накара дланите ти да се изпотят, която да накара сърцето ти да забие учестено. ЦЕЛ, за която отдавна мечтаеш, но до сега не си събирал/а смелост да я осъществиш и ТОЗИ ПЪТ ГО НАПРАВИ. Вместо,например, да си поставяш за цел да отслабнеш с 2 килограма, постави си за целта да имаш перфектното за теб тяло и да отслабнеш с 10 килограма.

Целта трябва да е достатъчно голяма, и примамлива, за да те мотивира и стимулира да станеш сутрин от леглото. Замисли се „Коя е най-голямата ми мечта/ цел сега? “ и действай.
Важно условие е също така да се съсредоточиш върху нещата, които НАИСТИНА ИСКАШ. Не се разпилявай в много дребни мечти и цели, защото те ще отнемат от твоята енергия, а тя ти е нужна. Задръж стабилно фокуса си и настрой мисленето, енергията и времето си да текат в една посока, най- много в две, за да можеш да ги постигнеш успешно.

Сега затвори очи и си представи картината на твоя успех! Представи си колко си щастлив/а, как изглежда живота ти, как си облечен/а, къде се намираш и кой е до теб. Когато видиш тази красива картина, направи я по-ярка и голяма в ума си, запомни усещането, което усещаш в тялото си при тази победа и остави това чувство да те изпълни.

2. Съсредоточете се върху това, което искаш, и само върху него
Както споменах и в първата точка,ФОКУСЪТ е нещо изключително важно. Това, върху което се съсредочаваме черпи от нашите най-ценни ресурси – време, енергия и пари и съответно расте. Ако имаме няколко малки цели, ние разпределяме енергията си между тяк. Ако имаме една голяма и вълнуваща за нас цел, ние насочваме цялата тази енергия натам и шансът ни за успех се увеличава.

3. Увери се, че целите ти зависят само от теб
Много често чувам и жени и мъже да коментират как „Ако мъжа ми ми подарява повече подаръци, ще съм по-щастлива.“ или „Ако шефът ми да се отнася с мен с повече уважение и ме повиши, ще съм по-щастлива.“ и т.н.

Ние имаме готова визия вече за това, което искаме от другите, но често забравяме, че няма как да променим отвътре навън някой друг около нас, просто нямаме тази власт и никой няма. Можем и имаме силите и възможността да променим само и единствено себе си и когато осъзнаем това, ние имаме безгранична сила и възможности, каквито има СЪЗДАТЕЛЯТ НА СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ.

Ако искаш повече подаръци от мъжа си, например, можеш да започнеш сама да си правиш подаръци, много е възможно с изненада да установиш, как започваш да получаваш повече помощ и подаръци от околните.

Ако искаш да получиш повишение от шефа си, например, уважавай повече труда си, изтъквай своите заслуги и отстоявай своя стандарт на живот и своите права.

Ти имаш предостатъчен контрол върху собствените си чувства и поведение и можеш да започнеш промяната като промениш своята собствена действителност. Ако искаш да те уважават и ценят повече, как ти самата си показваш, че се цениш и уважаваш? Вселената е огледало и тя ни показва това, което ние излъчваме отвътре навън! Ако не предприемаш действия и не чувстваш, че заслужаваш тези успехи, Вселената покорно ще се съгласи с теб и ще ти дава още и още от това.

4. Раздели целите си на малки части, за да ти е по-лесно да действаш
Ако разделиш целите си на достатъчно малки парчета, ще видиш, че можеш да постигнеш всичко, което си си наумил/а. Сигурно се питаш колко малки да са тези парчета? Достатъчно малки, за да можеш да ЗАПОЧНЕШ ВЕДНАГА и да направиш първата стъпка в следващите 24 часа !
 

След като си определиш една – две ГОЛЕМИ ЦЕЛИ, които наистина те въодушевяват, ще видиш как живота ти се променя с необикновено темпо, но за да направите това е необходимо да ДЕЙСТВАШ ВСЕКИ ДЕН, ДА ЗАПОЧНЕШ ПРЕДИ ДА СЕ ЧУВСТВАШ НАПЪЛНО ГОТОВ/А И ДА ИЗЛЕЗЕШ ОТ ОГРАНИЧАВАЩИТЕ ТЕ РАМКИ НАВЪН КЪМ НЕОБЯТНИЯ СВЯТ, ПЪЛЕН С ВЪЗМОЖНОСТИ. Всичко е възможно! Започни сега, още днес, още в този момент!

С любов,
Михаела

161 коментара за “4 стъпки към успеха”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
YouTube
Instagram