Продължете към съдържанието

Връзка с нашето вътрешно дете и любов към себе си – техника

Струва ли ти се, че времето сякаш лети и годините минават като миг? Имаш ли усещането, че ти остава все по-малко свободно време за спонтанност, удоволствия, приключения и релакс?

Голяма част от хората се плъзгат неусетно в едно забързано и изпълнено с ангажименти и стрес ежедневие, а сладките спомени от детството остават някъде назад в миналото. Днес бих искала да те предизвикам да се свържете с детето в себе си и да му покажеш, че все още го чувстваш, обичаш и че има място в твоя живот за неговите щури и спонтанни идеи.

Упражнението, което ще споделя с теб, може да засили любовта ти към теб самата, може да увеличи творческия ти потенциал, да ти донесе чувство на лекота и щастие, да те зареди положително, давайки ти енергия за предстоящите начинания.


За целта е нужно да приготвиш празен лист хартия и химикалка близо до себе си, да седнеш удобно и да затвориш очи. Представи си как цялото ти тяло се отпуска отгоре надолу – усетете как се отпуска главата, лицето, очите, устата, вратът ти също е отпуснат, раменете са отпуснати, ръцете, корема, приятна топлина и отпуснатост се разлива и надолу по тялото ти към бедрата и краката. Вдишай няколко пъти бавно и дълбоко и издишай, усещайки как с всяко издишване тялото ти става все по-леко и по-леко. След като вече се чувстваш напълно отпусната, припомни си каква беше като дете. Върни се мислено в онези моменти на спонтанност, на игра, моменти на смях и радост, моменти на лекота, когато си била дете. Припомнете си ги в детайли. Огледайте се мислено наоколо.

Къде се намираш? Как си облечена? Какво правиш? Има ли и други хора? Какво чуваш около себе си като звуци или думи? Какъв приятен за теб аромат усещаш? Какво чувстваш като усещане в тялото си? Какъв вкус усещаш в устата си? Може би опитваш нещо вкусно и любимо? Какво ти беше любимо да правиш като дете? Върни се мислено към тези спомени.

Представи си го като филм, в който щастливи за теб картини се сменят една след друга и те изпълват с щастие, лекота и удоволствие. Какви хобита имаше тогава? Любими места? Любими играчки? Любими преживявания? Любима дреха или занимание? Каква мечтаеше да станеш, когато беше дете? Вдишай още няколко пъти дълбоко докато гледаш този щастлив филм, от твоето детство, като с всяко вдишване се изпълвай все повече и повече с чувство на лекота, щастие, любов, енергия и увереност. Когато се почувстваш готова, можеш да се върнеш тук и сега, да раздвижиш ръцете и краката си и да отвориш бавно очи.


На листа, който постави до себе си, запиши отговорите на следните въпроси:

  1. Какво обичах да правя като дете?

2. Как обичах да се зареждам с енергия като дете?

3. Кое беше любимото ми ястие?

4. Кой е любимият ми аромат от детството?

5. Кое беше любимото ми място в детството?

6. Коя е любимата ми дреха от детството?

7. Кой е най-щастливият ми спомен от детството?

8. Каква мечтаех да стана като дете?

Отговорите на тези въпроси са свързани с твоите таланти, с твоето усещане за свобода, с енергийните ти източници и с посланията от твоето вътрешно дете и душа.
Предизвикателството ми към теб е в рамките един месец веднъж в седмицата да даваш пространство на своето вътрешно дете като му купуваш нещо любимо от детските ти спомени, или като отидеш на място, което и като дете те е зареждало енергийно, или като си позволиш да се върнеш към хоби от детство си, да си сготвиш любимото ястие от този период или да си купиш етерично масло или парфюм, за да усетиш отново любимия аромат, който е свързан с щастлив твой спомен.

Ще усетиш как, връщайки се в тези щастливи моменти, ще се зареждаш с енергия и оптимизъм. Можеш също така да си припомниш какви творчески заложби си имала тогава и да се върнеш към позабравено старо хоби? Нашето вътрешно дете е важна част от нас, то носи спонтанността, енергията, лекотата и потока от Вселенска информация и всеки път, когато се свързваме с него и му даваме пространство да се прояви, ние черпим директно от извора тези ресурси за вечна младост и щастие. Усмихни се и прегърни своето вътрешно дете и знай, че не си сама!
Животът е щастие!
Животът е лекота!
Животът е прекрасен!

С любов,
Михаела

20 коментара за “Връзка с нашето вътрешно дете и любов към себе си – техника”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
YouTube
Instagram