Продължете към съдържанието

Силата на камбанения звън

Спомних си една история от преди близо две години и бих искала да ти я споделя.
Преди две години рано сутринта отивах на обучение. Беше толкова рано, че градът тепърва започваше да жужи в обичайното си темпо.


Бързах много и си мислех:
-Има ли как да бъда по-бърза?
Усещах как краката ми почти не докосват земята и не просто вървя, а тичам. Усещах напрежение и ..болка.
-Ако закъснея за обучението, сигурно ще затворят вратите и ще го пропусна..

Въпреки, че съм платила таксата и съм запазила мястото си.
-Защо дадох толкова много пари за това обучение? Дали ще ми е ЧАК толкова ценно?
По онова време принципно избягвах да давам голяма сума пари за каквото и да било, най-вече за себе си.
-Толкова ми се спи, гладна съм, напрегната съм, изобщо не искам да бъда тук.
-Имам чувството, че животът минава покрай мен и аз само го наблюдавам като зрител.
-Чувствам как всички други са по-добри от мен, по-умни, по-красиви, направили са повече дипломи/ грамоти и сертификати и аз изоставам с графика..

ТОГАВА ЧУХ КАМБАНЕН ЗВЪН И СПРЯХ НА МЯСТО!

Всичко около мен застина за няколко секунди, сякаш нито се движеше, нито дишаше, нито дори съществуваше.
Това не беше обикновен камбанен звън, това беше мелодия от камбанен звън. Свежа, радостна, неочаквана, завладяваща, която ме свърза с това, което е ТУК И СЕГА.
-Усетих се, че се СМЕЯ от изненада и удоволствие.
-Тялото ми започна леко да се поклаща в ТАНЦ.
-Видях как група гълъбчета отлетяха от върха на църквата, чули изненадващото звънене.

В ЕДИН МОМЕНТ СИ ДАДОХ СМЕТКА, ЧЕ:
-Няма нужда да бъда още по-бърза, защото АЗ ИМАМ СВОЕТО УНИКАЛНО ТЕМПО НА ПРИДВИЖВАНЕ ..В ЖИВОТА /И ПО ВРЕМЕ НА ДЕНЯ/! Уважавай темпото на твоето тяло и душа.
-Ако пропусна нещо, въпреки че съм положила усилие да го постигна, ТО ЗНАЧИ ИЛИ ТОВА НЕ Е МОЕТО НЕЩО, ИЛИ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНЯ НАЧИНА, ПО КОЙТО СТИГАМ ДО НЕГО! /Бъди наблюдателна по пътя към твоите цели – възможно е целта да не е подходяща за теб, възможно е пътят, който си избрала да не е подходящ за постигането на точно тази цел. БЪДИ ЧУВСТВИТЕЛНА ЗА ИЗОБИЛИЕТО ОТ ВАРИАНТИ, КОИТО ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ ИМАШ ПРЕД СЕБЕ СИ./


-Всичко ново, в което ИНВЕСТИРАМЕ ВРЕМЕТО, ПАРИТЕ, ЕНЕРГИЯТА СИ, МОЖЕ ДА НИ БЪДЕ ПОЛЕЗНО- АКО СМЕ НАСТРОЕНИ ДА ВИЖДАМЕ ЦЕННОТО В НЕГО! /Колкото повече влагаш от тези три ценни ресурса в себе си, толкова по-богата душевно и физически ще се чувстваш. Богатството е в преживяванията, в опита, във вдъхновението, в енергията.. цени това богатство и използвай всеки предоставен ти от живота шанс за скок нагоре./

ПРИДВИЖДАЙ СЕ КЪМ СВОИТЕ МЕЧТИ С ЛЮБОВ КЪМ ТЯЛОТО И ДУШАТА СИ! Ако си гладна, изморена и напрегната, направи нещо, за да облекчиш това чувство. Легни си рано, вземи си пълноценна закуска с теб, за да хапнеш в удобен момент през деня, потянцувай, попей или направи нещо друго, което ще се извади от състоянието на стрес. Твоето тяло трябва да издържи дълъг период във времето, докато постигнеш своите цели. Не го докарвай до предела му ежедневно, имай предвид, че то не е създадено, за да ти служи само ден, а е съсдадено, за да бъде до теб до края на живота ти.


АКО ЧУВСТВАШ, ЧЕ ЖИВОТЪТ МИНАВА ПОКРАЙ ТЕБ, ТОВА Е ЗАЩОТО СИ В МЪГЛАТА НА БЪРЗАНЕ/ ПРАВЕТЕ/ ТИЧАНЕ/ НОСЕНЕ, НО ДАЛИ СИ ТУК И СЕГА? СПРИ ЗА МИГ И УСЕТИ КАК ДЪХЪТ ТИ ИЗЛИЗА ПРЕЗ НОЗДРИТЕ, ПОСТАВИ РЪКА ВЪРХУ СЪРЦЕТО СИ И УСЕТИ НЕГОВОТО ТУПКАНЕ, ДОКОСНИ ТЯЛОТО СИ – ТИ СИ ЖИВА, ТИ СИ ТУК И СЕГА. а СЕГА ОГЛЕДАЙ ВСИЧКО ТОВА, КОЕТО ТЕ ЗАОБИКАЛЯ! Ти си част от живота, а не страничен наблюдател и ти уЧАСТваш в него, когато сама правиш изборите в своя живот!
-Когато се сравняваме с другите, ние винаги се чувстваме малки, недостатъчно, непълноценни..Винаги ще има по-умни / красиви/ богати/ дейни/ млади и т.н. от нас, това е неравна борба, в която сме загубили още преди състезанието да е започнало.

КОГАТО СЕ СРАВНЯВАМЕ С ТОВА, КОЕТО СМЕ БИЛИ ВЧЕРА И ТОВА, КОЕТО СМЕ ДНЕС – ВСЕКИ ДРЕБЕН ПРОГРЕС НИ СЕ ВИЖДА КАТО ПОБЕДА!

БЪДИ ПОБЕДИТЕЛКА В СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ! ТИ ЗАСЛУЖАВАШ ДА СЕ ЧУВСТВАШ ТАКА И ДА ЖИВЕЕШ ЩАСТЛИВО!

С любов,
Михаела

710 коментара за “Силата на камбанения звън”

  1. JasonGot