Продължете към съдържанието

Защо някои плуват в океана на живота, а други потъват?

Защо някои хора плуват в потока на живота, черпейки от неговите блага, а други се мъчат и потъват?

  • Ако чувстваш, че задълженията те затрупват?
  • Ако чувстваш, че не ти достига въздух?
  • Гърдите, раменете, врата и гърба те болят?
  • Чувстваш, че потъваш в собственото си нещастие и самосъжаление?

Има много общо между плуването и как живеем живота си.

Три от основните фактора важни за плуването са отпускане в доверие, съчетано с действие /съответни движения на тялото/ и усещане на теченията на водата.

Сега ще разгледам всеки един по отделно:

  1. Колко често се отпускаме в състояние на доверие в живота си?
    Да „изгубиш“ почва под краката си ,гмуркайки се напред е голяма крачка, но и много важна.Отпускането изисква доверие както в теб самата/ самия, че каквото и да се случи ще успееш да се погрижиш за себе си, но също така изисква много доверие и в живота, че ще се погрижи за теб и ще те подкрепи.


Липсата на доверие и контролът са психическа бариера, която голям процент от хората са си поставили, в опит да се защитят от опасностите, които светът може би крие, но когато вдигнем образно казано “щита си” ние сме “предпазени” от евентуални физически и душевни наранявания, но в същото време не можем да вкусим в пълнота от другото –щастие, свободата, смелостта, любовта, удовлетвореността.


Доверие се изгражда ежедневно с малки стъпки по посока да вярваме повече в собствените си способности и заложби или ако не ги познаваме, то да ги преоткрием и също така вяра във Вселената, Бог, висшите сили, че ни закрилят и се грижат за нас.

2. Конкретни действия

Ако просто се отпуснем във водата, няма да се придвижваме ние, а ще бъдем местени от теченията на водния поток.
Ако сме в позицията на доверие в живота и сме се отпуснали изцяло в потока на живота, без да предприемаме активни действия, за да се придвижим в желаната посока, то не е чудно, ако не стигнем до никъде или стигнем до места, където не искаме и не ни е приятно.

Активните конкретни действия, които предприемаме в живота си могат да ни приближават към желаното или да ни отдалечават от него. Зависи доколко правилно сме ги подбрали и доколко проследяваме ефекта от тях.

Тук обаче много начинаещи плувци още попадайки в потока на живота, започват да замахват с цяло тяло, правейки множество движения до момента, в който напълно се изтощят. Те си мислят, че активните движения ги държат на повърхността и ги придвижват напред, но това не е напълно вярно. Ако се огледаме може да забележим, че уж се движим постоянно, а не се придвижваме толкова напред, колкото сме очаквали. Защо се случва така?
Да, отпускането в доверие е важно.
Да, активните движения също са важни, но..

Балансът се получава, когято се научим да ги редуваме така, че на нас самите да ни е комфортно.

Когато умеем да редуваме движение с почивка в доверие, ние преживяваме плуването в потока на живота като медитация, като своебразна магия, в която усилията, които полагаме ни се струват в пъти по-малко от положителния ефект, който постигаме.

3. Третата съставка е също изключително важна – усещане на теченията на водата/ живота

Да се отпускаш в доверие и в същото време да движиш тялото си по подходащ начин са важни, но са нищо без последната съставка – да усещаш потока.
Може да е да усещаш водния поток или енергийния поток и двете са валидни.

Когато усещаш правилно потока, ти чувстваш кога да си починеш и кога е нужно да се движиш, кога е нужно да завиеш или как нещо те тегли нанякъде и дали искаш това или е нужно да избягваш тези течения.


Тази трета съставка е регулатора на прадишните две. С нея ние усещаме посоката и целта, която сме си поставили, усещаме и пътя си дали е подходящ или не и какво е нужно да направим.

Свързани с потока, ние можем да черпим послания от нашата интуиция, усещайки с много по-голяма лекота знаците и събития, които са подходящи за нашето израстване.

Когато чувстваме потока, ние усещаме силата му и това се предава и на нас. Сякаш сме се включили в електрозахранване, което не изпълва с енергия, ентусиазъм и насоки.

Никога не е късно да се научиш да плуваш в потока на живота – усещайки, кога да действаш и кога да си починеш, усещайки енергийния поток, който те води по пътя на твоята душа.

За записване на час за лична консултация, можеш да се свържеш с мен на тел. + 357 / 876 69 91 71 или на имейл: m.kalinkovich@gmail.com.

22 коментара за “Защо някои плуват в океана на живота, а други потъват?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
YouTube
Instagram