Продължете към съдържанието

За връзката между закуската и женската същност

Едно от най-трансформиращите ми осъзнавания се появи, когато се замислих за връзката между моята закуска и начина, по който се грижех за женската си същност.
Сега ще ти разкажа повече за това какво открих.
Имах период в живота си, в който си добавях толкова много задачи за деня, че чувствах как ме затрупват.

Много силно усещах, че времето не ми стига за всичко, което искам да свърша, тъй като всичко ми се виждаше важно. Ето защо търсех всячески варианти да си съкратя изпълнението на някои от задачите за сметка на това да имам повече време за другите, по мое усещане, по-важни неща.

Ето как започнах да претупвам.
Да, правилно прочете – започнах да претупвам себе си и женската си ценност.

Правех си закуска набързо, обикновено някакви аламинути, докато през това време вършех други неща – гладене, простиране или прибиране на дрехите от простора, гримиране и т.н. Случваше се закуската да загори, но това нямаше значение, защото вършех нещо друго “важно”. Закусвах докато паралелно с това правех нещо друго – слушах видео от компютър/ телевизор или прибирах нещо в чантата си или записвах нещо в тефтера си и често за закуска отделях не повече от 10 минути.
Така, както закусвах, така и преминаваше като цяло деня ми. Не случайно има такава приказка – “Денят се познава по сутринта”.

Минавах през банята за сутрешен тоалет за половината на времето, от което имах нужда. Миех зъбите си бързо и насечено. Тичах до спирката бързо и в стрес, защото до последно оставах вкъщи още нещо да досвърша. Цялото време за мен беше съкратено в най-добрия случай на половина, а в някои ситуации дори повече.

А от това толкова ценно мое време давах, за да се нагодя към плана на приятелка или колежка. Давах от времето си за домакинската си работа, за взаимоотношенията с партньора ми, за работата ми. Давах от времето си за неща, които трябваше да свърша, но които ми бяха неприятни и не исках да върша. Отделях толкова много време на другите неща/ хора и толкова малко на самата себе си.

Замисляйки се се улових, че дори малкото време, което отделях на себе си също не беше пълноценно. Беше претупано, съкратено, изкривено, избутано някъде в ъгъла на “ако остане време”, а време не оставаше, защото АЗ НЕ ОСТАВЯХ.

Четях книга след книга и гледах курс след курс, но това не беше време за мен. Само се залъгвах, че е така, защото то вече не ме зареждаше, а напротив – отчайвах се, чувствах се объркана и безсилна.
Къпех се набързо, почти без да се докосвам до тялото си.
Ядях набързо.
Четях бързо преди да си легна по няколко страници.
Обличах се бързо.
Тичах бързо.
Все закъснявах и все имаше по някоя задача, която да вмъкна непредвидено в иначе плътния ми и зает график.
Живеех в кошмар, живеех като войник.
Войник в собствения си живот!

Женската ти същност те моли да я избереш СЕГА!
Да я избереш пред всичко друго и да я поставиш на първо място в своя живот, защото повече не издържа да бъде на последно. Да избереш себе си!
Твоята женска същност те моли да насочиш ВНИМАНИЕТО си към нея.
Да я огледаш внимателно и да я излъскаш от праха, полепнал по нея от дните, месеците и годините липсващо пълноценно внимание.
Твоята женска същност моли да забавиш темпото и да откликнеш на потребностите и, отделяйки и повече от времето си!
Защото в бавното темпо тя ще има време да ти даде сигналите, от какво има нужда и в същото време в бавното темпо ще има възможност да се напълни с енергия.


Твоята женска същност те моли за повече приемане, любов и милост!
Това е твоето тяло!
Това е твоята душа!
Как се отнасяш към тях?

Не се претупвай! Ти не си преоценена стока, не си по-малко качество човек!
Не се претупвай! Не изрязвай от своето собствено време за сметка на нещо друго или някой друг.

Не се претупвай отлагайки нуждите си занапред, защото може никога да не остане време за тях.
Претупване – половинчато усилие, водещо до половинчат, непълноценен, едноцветно сив живот.

Не се обичай набързо, между другото – обичай се дълбоко и бавно и нека това чувство бъде в центъра на твоя ЖИВОТ.

За записване на час за лична консултация, можеш да се свържеш с мен на тел. + 357 / 876 69 91 71 или на имейл: m.kalinkovich@gmail.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
YouTube
Instagram