Продължете към съдържанието

Осъзнаването, което промени живота ми изцяло

Често в практиката си чувам въпроси като:

 • Как мога да бъда по-щастлив/а в любовта? Как мога да срещна подходящия за мен партньор и връзката ни да се развие?
 • Как мога да бъда успешен/ успешна в професията си? Да открия своята мисия и да получавам желаната сума в края на месеца?
 • Как мога да бъда по-добър родител?
 • Как мога да разширя социалния си кръг и да имам повече и по-качествени приятели?
 • Как мога да бъда по-здрав/а, тялото ми да бъде гъвкаво, стегнато, с нормален метаболизъм? и т.н.

Ако се замислим внимателно, може да открием за себе си, че всяка сфера от живота ни се нуждае от внимание/ промяна/ подобряване.

Когато обаче искаме да подобрим всички сфери, често се случва да започнем хаотично да бутаме напред пет или десет сфери наведнъж.

Резултатът: това ни отнема повече време, повече ресурси /като време, енергия и пари/ и в крайна сметка е с непостоянен характер, т.е. повлиява се временно, а после се връща старото или се случва нещо ново, но неприятно за нас събитие.


Аз бях точно в тази позиция преди 6 години. Бутах и дърпах всички сфери от живота ми, с чувство на безнадеждност и безсмисленост вътре в себе си, до момента, в който се усетих изтощена, прегряла и без желание да продължа. Това, което бях успяла да постигна като хаотично се захващах с нарушените сфери в живота ми, бе временен ефект в част от сферите, който бързо угасна.

След един такъв период на срив, в който реших, че повече така не мога да продължавам. Реших да открия за себе си това, което стои в основата на моя живот и което обединява всички тези сфери.

 • Коя беше свързващата част между всички тези сфери?
 • Кое влияеше на всички тях в положителен и отрицателен аспект?
 • От къде беше нужно да започна да разплитам живота си?

В резултат на няколко годишни проучвания, събиране на информация, тестване на различни техники, себеанализ и себепознаване, раздробяване до най-тънките и дълбоки детайли на чудото Живот осъзнах, че Аз самата съм в основата на своя живот.
Да, звучи някак логично и вероятно вече знаеш това. Чувал/а са го, чел/а са го някъде, но дали осъзнаваш напълно ОТГОВОРНОСТТА И СИЛАТА, която това послание носи.

ОТГОВОРНОСТ е, защото след като осъзнаеш своето участие като творец на собствения си живот, ти вече нямаш оправдания да прехвърляш отговорността и грижата за живота ти на някой друг. Вече няма кой друг да ти е виновен! Вече няма време за чакане някой друг да ти пише/ да ти помогне/ да го свърши вместо теб! И това може да бъде плашещо, ако си свикнал/а и от години практикуваш прехвърлянето на отговорност и носенето на тежкия кръст на “Жертвата”.

СИЛА е, защото знаеш, че ти си творец на собствения си живот и всяка една сфера от него зависи изцяло от теб. Ти можеш да си помогнеш тези сфери да разцъфтят и в същото време, ако не се грижиш за тях, можеш да направиш така, че в тях да настане хаос или да тръгнат надолу.


Ако вземем примера с шофьора и колата. От теб зависи как ще се движи колата на твоя живот, дали вътре ще е комфортно и приятно, дали тя ще се движи бързо или бавно ще пълзи по пътя, а възможно е и да е спряла. От теб зависи всичко това!

В която и сфера от живота си да искаш успех и разцвет е нужно да започнеш от себе си!

 • опознай себе си, научи се как да се преоткриваш всеки ден
 • открий своите таланти и ценни рисурси, които можеш да използваш
  /можеш да ги използваш както в своята реализация, така и във взаимоотношенията си, в хобитата си, в контакта си с хората в живота ти и още/
 • преоткрий енергиите в теб, как можеш да се зареждаш, кое те изтощава, как можеш да използваш своята вътрешна енергия, за да постигаш целите си
 • преоткрий радостта от творенето на живота, такъв, какъвто би искал/а да бъде
  -научи се как да разпознаваш знаците по пътя си /знаците, изпратени от твоята душа и тяло/, които ти казват “намали темпото, ускори или завий в друга посока”

Всичко това и още много, което можеш да преоткриеш в себе си, може да ти послужи във всяка една сфера от твоя живот, но важното е, че ще си поставил/а основата.
Колкото по-стабилна е основата, толкова по-сигурен и стабилен е резултата, който получаваш надграждайки на горните нива.
Всички насъбрани през годините знания и умения от моя личен и професионален опит синтезирах и събрах в курс, който да те подкрепи по пътя ти към себе си. Очаквай през следващите дни информация от мен с подробности за предстоящия ми курс.

Ще ти споделя една от любимите ми техники, връщаша фокуса върху теб като творец на своя живот.

ТЕХНИКА: Аз съм творец на своя живот

За тази техника ще ти бъде нужно лист хартия и химикалка. Раздели листа на три графи.

 1. В първата графа запиши подробно какво е настоящото състояние на всяка една сфера от твоя живот.
  Пиши максимално открито, опиши в детайли как се чувстваш в момента във всяка една сфера, какво имаш налично в нея.
  Сфери – здраве /тяло, красота/, професионална реализация, дом, пари, хобита /интереси, пътувания/, партньор/ семейство/, интимност/ сексуалност/, деца.
  Ако се сетиш за още някоя сфера, която не виждаш изброена, можеш да добавиш и нея.
 2. Във втората графа опиши как би искал/а да се чувстваш във всяка една сфера, какво би искал/а да имаш. Опиши мечтаната картина на твоя живот. Тук е възможно дори да напишеш обратното от първата графа във втората графа.

3. В третата графа напиши открито и максимално директно какво правиш или съответно не правиш в живота си, така че да живееш живота, описан в графа 1, т.е. твоя настоящ живот.

Какви избори взимаш на ежедневна база, какво не правиш? Къде предаваш избора на някой друг да се погрижи и реши? За какво конкретно си в изчакваща и отлагаща позиция? За какво конкретно си мислиш, че не би могъл/ могла да промениш нищо и съответно си го оставил на заден план? Колко време отделяш на ден за всяка една сфера от своя живот сега? Пиши конкретно. Колкото по-конкретен си, толкова повече ценна за теб информация ще излиза написана на листа пред теб.

Пожелавам ти центрираност и яснота!

Ще се радвам да споделиш в коментар под тази статия твоите осъзнавания, както и въпроси, при изпълнението на техниката.

Ако искаш да преоткриеш своята автентична същност и даровете и силата, които тя носи, можеш да си запишеш час за лична консултация с мен.

Консултациите се провеждат онлайн от всяко кътче на света и в удобно време.
Можеш да запазиш своя час за лична консултация на
тел. +359 / 876 69 91 71 или на m.kalinkovich@gmail.com

Също така можеш да разгледаш и курсовете, които провеждам онлайн и на живо.

С уважение,
Михаела Калинкович – консултант по личностно развитие

16 коментара за “Осъзнаването, което промени живота ми изцяло”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
YouTube
Instagram