Продължете към съдържанието

Вярваш ли, че съществува Идеална Половинка?

Дълги години, когато ме питаха какво искам в любовен план, аз простичко казвах “Искам да срещна моята половинка, с която ще се допълваме, разбираме, обичаме и т.н.”
Това, което тогава не осъзнавах напълно бе, че самата аз се чувствам като половинка.

Половин жена, с липсващи парчета по нея, със зейнали пукнатини, отворени след множеството неуспешни опити за свързване с друго човешко същество. Чувствах, че нещо ми липсва, не ми достига, че не съм достатъчно и се надявах, че има там на света един човек, който е моята половинка и който, щом се появи, ще ме допълни перфектно.

Този ми начин на мислене обаче ме правеше нервна и напрегната.
“Ами ако наистина имам само една половинка, един подходящ за мен мъж, то тогава трябва много да внимавам да не го пропусна/ подмина, защото край, шансът ми ще е загубен завинаги.”
Появяваха ми се различни страхове, като:
“Навън има толкова много мъже, ами ако не го срещна никога..”

С годините бяха започнали да ми се появяват и шеговити мисли:
“Ами ако моята половинка е 99 годишен японец, който дори си няма и представа за мен.”

Съвсем не исках да обидя японците, просто това беше най-абсурдната мисъл, която можех да измисля, тресейки се от страх.

По онова време чувствах живота си скучен и монотонен, празен и лишен от радост и любов, лишен от грижа и топлота. Ето защо бях толкова гладна за любов, толкова бързаща най-после да го срещна и да бъда допълнена.


Това, което се случваше отново и отново като резултат при мен:

  • Привличах мъже половинки /подобно на мен/. Неуверени в своята мъжественост, наранявани многократно в миналото, носещи своите невидими белези тихо и с примирение. Мъже, които подобно на мен търсеха кой да ги допълни и направи щастливи, без те самите да се чувстват така в живота си.
  • Събирахме се така – две гладни души и след време усещахме как не си даваме един на друг, просто защото всеки е твърде гладен и дърпа за себе си.
  • Друг сценарий беше мъжът да си тръгне изплашен от моята настъпателност и отчаяние, с които го гонех, докато търсех любов и нежност.
  • Или просто аз да се прераздам, надявайки се, че това ще засили любовта му към мен.

И всичко, което ти споделям сега за мен бе дълъг и болезнен кръговрат. Аз бях гладна за любов, впусках се прибързано във взаимоотношения мислейки си, че най-после съм намерила своята половинка, но оставах разочарована и още по-гладна от преди, раздавайки се до последно залъче.

Промяната за мен започна да се случва, когато си казах, че повече не мога да продължавам така.
Тогава полека започнах да търся информация, тренинги, ментор, който да ми помогне и да ме насочи. Исках да действам умно и щадящо към душата си, а не както преди – като камикадзе готово да се самоунищожи всеки момент в името на любовта.

Замислих се, че търсенето на половинка, която да ме допълва, означава, че аз самата не се усещам цялостна и завършена.


Тогава започнах да търся онези парченца от мен самата, които липсват. Започнах да се свързвам с тях, да ги преоткривам и съответно да си ги връщам обратно.


Да, това изискваше от мен пълната ми отдаденост – моето време, енергия и пари, но резултатът е меко казано да кажа, че си заслужаваше. Резултат, който получих накрая беше в пъти надхвърлящ и най-смелите ми мечти.
Полека премахнах думата “половинка” от мислите си и думите, които използвах за любовта.

Разбрах, че мога да бъда цялостна, щастлива и обичана в живота си и да живея щастлив живот, при това още преди да срещна подходящия за мен партньор.
Разбрах, че да има допълване, което се случва във взаимоотношенията, но това допълване е на енергиите – мъжка и женска, които носим в себе си и това допълване е много органично, естествено и здравословно.
Научих се как и доколко да отдавам от себе си и кога е време на получавам с благодарност. Намерих баланса между даване и получаване във взаимоотношенията, но и в другите сфери от живота ми.

Изясних за себе си какво точно искам и от какво се нуждая, както и какво мога да предложа в любовните отношения.
И може би най-важното –
Разбрах, че няма идеални хора. Така, както аз не бях перфектна, така и другите не бяха и не беше и нужно. Да бъдеш цялостен, означава именно това – да опознаеш и приемеш себе си изцяло, приемайки, че не е нужно да си перфектен, нужно е просто да си себе си и автентичен.

Ако споделеното от мен ти резонира и си готов/а да действаш умно и щадящо към себе си в любовен план, то..

Бих искала да те поканя на предстоящия ми тренинг “Как да срещнем Идеалната Половинка”, който ще проведа на 20.ноември. 2019 година.
Избрах това име като провокация и повод този мит за “идеалната половинка” най-после да бъде разбит.
По време на този тренинг ще направим различни техники, с които да се свържем кои сме ние, какво е важно за нас и кой е подходящия за нас партньор. Ще си говорим за чувството на завършеност и достатъчност и как можем да се обогатяваме с партньора от тази позиция.
Тренингът е подходящ и за двата пола.

  • Ако си искаш да изграждащ пълноценни отношения с подходящия за теб партьнор?
  • Ако си искаш да оставиш маската на перфектността и да поканиш автентичността в отношенията си? И също така да виждаш как твоята автентичност привлича и задържа партньора в отношения с теб, вместо да го отблъсква.
  • Ако си искаш да научиш повече за естественото разгръщане на отношенията на взаимност и партньорство?
  • И също така ако искаш повече яснота и практика, а не само суха теория.

То този тренинг е много подходящ за теб и аз ще се радвам да се видим на живо.
ВАЖНО! Имай предвид, че местата в залата са ограничени и бързо се запълват, така че запази своето място още сега.

Повече за програмата на тренинга, както и начините за записване за него можеш да научиш от ТУК – „Тренинг – Как да открием Идеалната Поливинка“

/когато натиснеш върху подчертаните думи отгоре, те ще те препратят към друга страница, на която е написана програмата на тренинга/

Ако пък искаш да преминеш през този процес индивидуално, можеш да си запишеш час за лична консултаци. Консултациите се провеждат онлайн от всяко кътче на света и в удобно време.
Можеш да запазиш своя час за лична консултация на
тел. +359 / 876 69 91 71 или на m.kalinkovich@gmail.com

С уважение,
Михаела Калинкович – консултант по личностно развитие

22 коментара за “Вярваш ли, че съществува Идеална Половинка?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
YouTube
Instagram