Продължете към съдържанието

Как да се възползваш максимално от новата 2021 година, без повече да отлагаш, да се самосаботираш и да ти е трудно?

Много от нас в началото на новата година поглеждаме с развълнуван, обнадежден поглед напред и си даваме обещание (гласно или наум), че:

 • през новата година ще отгърнем нова страница в своя живот;
 • че през новата година ще е по-различно отколкото в старата;
 • че ще реализираме тази или онази идея, вероятно, че ще започнем да спортуваме, ще открием своя любим/ любима, ще подобрим здравето си, ще увеличим приходите си и т.н.
 • че ще мислим по -позитивно и няма да се самообвиняваме както до сега;
 • че ще се чувстваме по-щастливи и спокойни, отколкото до сега.

И всичко това и на мен ми е много познато и само по себе си е прекрасна емоция на трепет и вдъхновение, през която и аз минавам в началото на всяка нова година, но тук има едно голямо НО.

Колко дълго продължава това чувство? И какво се случва когато премине?

 • Появяват се страхове и съмнения
 • Започваме да отлагаме, изчаквайки по-подходящ момент
 • Да изградим нов начин на живот ни се вижда трудно, объркано и „не съвсем така, както сме си го представяли“.

И за това също те разбирам. В тази статия ще ти споделя три техники, с които аз се подготвям за новата година, така че да мога хем да се възползвам от нея максимално, хем да чувствам за по-дълго тази вълшебна лекота, трепет, вдъхновение и надежда, че да постигна мечтите си не само е възможно, но е и истински празник и удоволствие.

Стъпка 1. За какво мечтаеш? Какво желаеш?

Ден преди настъпването на новата година, аз сядам в тишина в уютен кът в дома ми с гледка към цветята ми, с пусната за фон приятна за мен музика, изваждам красив тефтер и изливам в него всички свои мечти и желания.

ТЕХНИКА: Представи си, че пред теб стои вълшебник, който те поглежда с благите си мъдри очи и ти казва „Дете мое, какво желаеш? За какво мечтаеш? За какво копнее душата ти? Можеш да имаш, да бъдеш и да постигнеш всичко. Само го назови..“

И започни да пишеш свободно, без филтър и мисли кое как ще стане. На този етап оставяме душата ни да се излива на листа.

След това погледни всички написани желания и отдели онова голямо и значимо за теб желание, което съдържа най-голям заряд за теб. Онова желание, осъществяването на което осмисля целия път и автоматично изпълнява всички други желания.

Напиши го отделно. Това е главното желание на твоята душа, това, към което тя се стреми, движи.

На колко чувстваш като значимо това желание от 1 до 10?

Като тук отговорът 1 означава, че това желание слабо го чувстваш и не ти е толкова важно, а отговор 10 означава, че то е изключително важно за теб, че само като го помислиш, изречеш и настръхваш, усмихваш се, имаш желание да подскачаш, танцуваш от радост, чувстваш топлота и разширение.

Стъпка 2: Сбъдването на мечтите ти не е нито лесно, нито трудно, то чисто и просто иска ОТДАДЕНОСТ.

Случва се в практиката ми периодично да чувам следния израз „Ама това е много трудно…“ или „Като те гледам ми се струва, че на теб ти е лесно това да го правиш, а на мен ми е толкова трудно. Каква е тайната?“

Тайната, за която често ме питате (която съвсем не е тайна, хихи ) е, че аз съм тотално ОТДАДЕНА на тази си мечта.

Тази мечта/ цел е толкова голяма, важна, вдъхновяваща и зареждаща за мен, че аз просто не мога да не се движа към нея.

Любопиството ми ме движи да търся информация, да проучвам в дълбочина, да задавам въпроси, да поглеждам страховете ми в очите и да вървя напред към нея дори, когато ми е объркано. Защо ли?

ТЕХНИКА: Поглеждайки своята голяма мечта, задай си въпросът – Защо искам това? Какво ще ми даде/ донесе то на мен?

За да се движиш синхронно в тази енергия е нужно да знаеш ясно и конкретно какво значение има за теб, изпълнението на тази мечта. Колкото по-голямо значение има за теб, толкова повече ще усещаш вътрешна мотивация да продължаваш напред.

В практиката си съм забелязала, че мечтите не се осъществят често по три важни причини:

 1. Това, за което мечтаем не е съкровената мечта на нашата душа, а е мечта, която сега е популярна (привзета от социума, от филмите, книгите, от историите на приятелките ни, от напътствията на родителите ни и т.н.) Ние я чувстваме частично, но не и тотално.
 2. Тава, за което мечтаем е част от нашата съкровена мечта, но е точно това – част. Още не сме погледнали мечтата си в очите и гледаме към малкото пръстче на лявото и краче, образно казано, което ни се вижда хубаво, но не носи зарадя, който има пътешествието към цялата ни, глобална и значима мечта.
 3. Имаме правилно усещане за мечтата си, но не сме я оформили правилно с думи и съответно говорим за нея неясно и действаме също толкова неясно, непостоянно.

Такова уточняване на значимата за душата ни мечта, можем да направим в лична онлайн консултация. В нея ще мога да ти задам още допълнителни насочващи въпроси и да направим допълнителни енергийни техники, с които да се свържеш ясно и точно както със своята душа, така и с нейните желания. В края на статията ще видиш данни за контакт с мен, ако чувстваш желание тази нова година да бъде различна от предишните. 🙂

Стъпка 3: Създай си стратегия за успех, аз го наричам още „стратегия за неизбежно изпълнение на моята мечта“

Забелязала съм в ежедневната си практика, че голям процент от хората дори да имат правилна визия и усещане за своята мечта, нямат правилна стратегия стъпка по стъпка за нейното постигане.

Липсата на ефективна стратегия им помага да отлагат, тъй като се чувстват несигурни или объркани от къде да започнат, помага им да правят хаотични действия с нестабилен резултат и им помага да са по-скоро далеч от целта си, отколкото да виждат прогреса и да усещат, че се приближават към нея.

ТЕХНИКА: Каква е твоята стратегия за мечтата ти? Напиши си визия стъпка по стъпка, какво е нужно да направиш, за да постигаш резултати.

Припомни си и си опиши всички стъпки, които вече си направил/а и които са довели до положителен резултат. Какво направи тогава? Какви избори взе? Какво чувстваше в онези моменти? Как мислеше в онези моменти?

Много осезаемо на стратегията ни влияе и нашето обкръжение. Ако хората, с които сме обградени имат неуспехи в сферата, в която ние искаме успехи? Ако хората, които ни обкръжават имат стратегия за неуспех и споделят открито с нас това с думи или с примера от живота си,то това влияе.

Създай си през новата година среда за развитие, среда за мечто-творение, среда от хора, които мислят в посока резултат и успех, а не в посока пречки и трудности.

Както и по-горе ти споделих, осъществяването на нашите мечти не е нито трудно, нито лесно, то изисква ОТДАДЕНОСТ. Отдаденос, проявяваща се през времето, което отделяме, през енергията, която влагаме и през парите, които инвестираме в себе си и осъществяването на желанията си.

В този онлайн курс ще се свържем със своята женска същност през сетивата ни и мъдростта на тялото ни, за да се потопим в 5- сетивно наслаждение и радост. Ще опознаваме емоциите си, ще опознаваме тялото си, ще се свързваме с източника си на наслада и радост, на любов и приемане, ще учим повече за границите си, за ценността си и ще си припомняме какво е усещането да сме творци на живота си, встъпили във вътрешната си сила и мощ, истински Богини в човешки облик.

Можеш да разгледаш повече за програмата на курса от ТУК >>> https://www.kalinkovich.com/goddess-online-course/

 • Ако предпочиташ индивидуалния подход, можеш да си запишеш час за лична онлайн консултация с мен като ми пишеш на m.kalinkovich@gmail.com или се свържеш с мен на тел. +359/876699171.

Повече информация за видовете лични онлайн консултации, които провеждам, можеш да разгледаш от ТУК >>> https://www.kalinkovich.com/

Пожелавам ти да си сътвориш чудно хубава, изпълнена с любов, здраве и щастие нова година!

Поздрави,

Михаела Калинкович – твой помощник в изграждането на щастлив живот и създаването на любящи, споделени взаимоотношения

8 коментара за “Как да се възползваш максимално от новата 2021 година, без повече да отлагаш, да се самосаботираш и да ти е трудно?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
YouTube
Instagram